♥ Translate in your own language

zondag 28 oktober 2007

bijna halloween 2007

Halloween is een typisch Amerikaans feest. Ieder jaar op 31 oktober gaan ze in Amerika met z’n allen lekker griezelen. Nederlanders hebben helemaal geen griezelfeest en daarom doen sommigen gewoon lekker mee met het Amerikaanse Halloween.

Maar wat is Halloween nou eigenlijk voor een feest? Wat wordt er gevierd?
Sommigen beweren dat het een feest voor duivel aanbidders is. Anderen zeggen dat het een onschuldig overblijfsel is van een oud ritueel. Het woord Halloween is afgeleid van All Hallows. Dat is de avond vóór het katholieke feest aller heiligen (All Hollows day) wat op 1 november valt. Maar in de5e eeuw voor Christus eindigde de zomer officieel op 31 oktober.

Afgelopen Zaterdag was ik jarig, gezellig dagje en avond, mooie bloemen, kadootjes Bedankt nog iedereen, hier wat fotootjes.

Maandag begint de dag met Cobi en gaan we naar de Oncoloog in het OLVG, daarna moet ik naar de orthopeed voor een injectie in de knie het heet DUROLANE ik hoop dat het helpt, want het kost best wel een hoop geld. Jan is Woensdag jarig en Donderdag gaan Jan en Ans naar een flat kijken in Noord.
Vrijdag gaat Tom onder het mes, een ingewikkelde operatie van de Aorta in zijn buik en ook omdat hij een donor nier heeft,
Iedereen een fijne week Groetjes Truus

zondag 21 oktober 2007

Postcodepop 2007

Zaterdag waren wij naar Rotterdam Ahoy, we waren al vroeg bij Ahoy en hebben daar nog wat rond gelopen en wat gegeten daarna naar zijn we naar binnen gegaan, We hadden prachtige plaatsen vooraan, echt een geweldige avond met heel veel artiesten,
Ik heb natuurlijk foto’s en filmpjes gemaakt.


Truus

woensdag 17 oktober 2007

Artis

Afgelopen maandag was het al weer jaar geleden dat Roy en Mirjam zijn getrouwd, normaal gaan we altijd even een bakkie drinken, maar we waren nog zo aan het hoesten, Cor leek wel een zeehond…… Nog Gefeliciteerd Roy & Mir. s’morgens ben ik nog wel met Cobi mee geweest naar AVL.

Dinsdag was Cobi jarig geworden eerst nog even naar AVL en daarna de dokter geweest, Cobi moet over 3 maanden terug komen, en moet morgen een afspraak maken voor de oncoloog in het OLVG daar gaan ze over een tijdje weer een CT scan maken, gelukkig is vrijdag de laatste bestraling. Met Bennie gaat het gelukkig ook weer goed hij is inmiddels thuis en was ook nog even op de verjaardag van zijn moeder en had nog behoorlijk last van zijn gekneusde ribben.


Hier een paar foto’s van Cobi en fam.

Vandaag heeft Cor Maureen op gehaald zij blijft een paar dagen logeren bij ons, het is best wel weer een tijdje geleden, morgen als Lorena ook komt gaan we naar Artis.

Truus

zaterdag 13 oktober 2007

Ongeluk

Dat was me weer een druk weekje, de verkoudheid is nog niet helemaal over bij mij , maar ik heb wel Lorena aangestoken van de week, oo wat was dat grietje ziek en verkouden ze huilde veel en wilde niet eten en drinken, Vrijdag ging het gelukkig iets beter. En vandaag is zij weer gaan eten hoorde ik dus gaat de goede kant op. Nu is Cor aan het hoesten en proesten en ligt nu voetballen te kijken op bed.


Van de week 4 keer met Cobi mee geweest naar AVL, gaat gelukkig wat beter, alleen toch wel veel bijwerkingen misselijk en moe, maar Vrijdag op de terugweg naar huis in de taxi kreeg ze telefoon van haar schoondochter Chiquita dat Bennie haar zoon een ongeluk had gehad en ligt in het ziekenhuis OLVG eerste hulp.
Hij was namelijk uit de bus gestapt (achter centraal station) en wilde oversteken en liep door rode licht en is geschept door een auto en is op de motorkap terecht gekomen door de lucht geslingerd en op straat gekletterd, Ambulance heeft hem naar OLVG gebracht. Hij ligt nog met 2 infusen en heeft overal kneuzingen en hij had teveel aan Adrenaline. Ik wist niet wat het was maar schijnt gevaarlijk te zijn, verder krijgt hij nog morfine. Cobi was behoorlijk van streek, kan ze er ook nog bij hebben. Dinsdag is zij jarig, Chiquita zou lekker Surinaams koken voor haar verjaardag, maar ik denk dat het nu niet doorgaat, we zien het wel.
Truus

zondag 7 oktober 2007

griep!

Het griep virus heeft mij behoorlijk in zijn greep, verkouden, niezen, keelpijn en héél veel zakdoekjes Morgen ga ik pas om 11.30 uur met Cobi mee naar AVL dus kan nog even langer blijven liggen, het slapen is momenteel een ramp, elke nacht lig ik uren wakker.

Zaterdag over een week 20 okt. gaan Cor en ik naar AHOY ik had kaarten gewonnen via Postcode loterij.
Postcodepop: is een fantastisch muziekfestijn in Ahoy, met toppers uit de Nederlandse popmuziek! Er zijn 2 concerten: op 19 oktober en op 20 oktober. De concerten
duren van 19.45 tot 23.00 uur.

Toegangskaarten voor 20 oktober zijn verloot in de Nationale Postcode Loterij in de maand juli. Iedereen die in juli meespeelde in de Postcode Loterij heeft kans gemaakt op deze prijs. Prijswinnaars hebben inmiddels schriftelijk bericht van ons ontvangen.

Marco Borsato, Ilse De Lange, Ali B, Edsillia Rombley en Krezip. De kaarten kregen we zaterdag en we zitten Arena vloer Rij 4, dus ik denk dat we goed zitten en er zaten ook nog muntjes bij voor drinken en snacks, nou ja een echte verwennerij van de postcode loterij.


Truus

dinsdag 2 oktober 2007

AVL

Afgelopen Vrijdag ben ik voor het eerst met Cobi mee geweest voor haar eerste bestraling in het Antonie Van Leeuwenhoek, het zijn behandelingen van 1 á 2 minuutjes Wij moesten er al vroeg zijn en werden opgehaald door de taxi van Connexxion, exact op tijd en terug ook. Maandag ging het ook zo, alleen was de terug tocht met een busje.Vandaag werden we ook weer opgehaald met een busje 10 min. later maar we waren op tijd in het ziekenhuis. In de hal bij de receptie staat een telefoon waar je dus Connexxion kan bellen, Cobi heeft het 15 minuten vol gehouden en een andere man die had al…1 uur staan te wachten op een Bus of Taxi en was weer opnieuw gaan bellen, maar er werd gewoon niet opgenomen door de centrale, ik heb toen maar Cor gebeld en die zou ons ophalen, we hoorden allerlei verhalen van de mensen dat het gewoon een ramp is met de taxi's en bussen van Connexxion, inmiddels waren behoorlijk wat mensen aan het wachten, gelukkig kwam Cor. Mij benieuwen hoe het morgen zal gaan, Donderdag niet en dan nog op Vrijdag, 4x per week, totaal 13 bestralingen.

Hier een berichtje uit een krant:
Ziekenvervoer Connexxion ook slecht.
Het ziekenvervoer van Connexxion is niet op orde. Hulpbehoevenden staan vaak te wachten op het bedrijf dat de ritten naar zorginstellingen uitvoert voor zorgverzekeraar Agis.
Ook zouden de chauffeurs niet medisch zijn opgeleid en weten ze niet wat ze moeten doen in nood gevallen. Ook is het veel mensen een doorn in het oog dat ze steeds te maken krijgen met een andere chauffeur.
Zorgverzekeraar Agis erkent dat er een structureel probleem is met het ziekenvervoer.Connexxion laat weten de klachten serieus te nemen, maar wil geen verdere mededelingen doen.


Truus