♥ Translate in your own language

woensdag 30 september 2009

Madame Tussaud en de Pannenkoekenboot

Het heeft weer even geduurd maar ik ben er weer, druk druk druk.....maar wel leuk hoor. Afgelopen weekend waren onze vrienden uit Drenthe bij ons, Maureen was vrijdags al gekomen want we zouden naar Madame Tussaud gaan en dat vond zij natuurlijk ook best leuk, Cor en ik zijn koffie gaan drinken wij zijn daar al eens geweest dus vonden het wel goed zo, de meiden vonden het geweldig vooral Michel Jackson, hé Maroe! Heb je nog je hoedje op? Daarna hebben we nog een stuk Nieuwendijk richting Centraal Station gelopen. Achter het Centraal zijn we met de pont gegaan richting NDSM-werf naar de Pannenkoekenboot.

Hier de foto's:



De foto's zijn gemaakt door Maureen en Marry en Ikke!!

Tijdens de boottocht over het IJ was het pannenkoeken eten zoveel je wilde, en je kan de pannenkoeken versieren met allerlei lekkers, héérlijk!!!
Daarna zijn we weer met de pont terug gegaan naar Amsterdam Centraal Station en met de tram naar huis, een hele leuke dag. Zondag heb ik het wat rustig gehouden samen met Maureen, Cor was naar Ajax.
Maandag hadden wij met Gé en Fred afgesproken om naar het Verkade museum te gaan, heel interessant en veel attributen van vroeger, daarna nog een kijkje genomen bij de molens op de Zaanse Schans, zie foto's.
Met Gé en Fred mee naar huis gegaan en lekker chinees gegeten toen was het tijd om naar huis te gaan.



Vandaag zijn we naar een reisbureau geweest om ons een beetje te oriënteren voor de reis naar Australië volgend jaar, we kijken of we nog wat andere plaatsen kunnen aandoen dan alleen Australië !! Wordt vervolgt..........

Truus

zaterdag 19 september 2009

Autovrije Zondag 2009

Autovrije Zondag

Gezond bewegen in een schone stad

20 september 2009
Op de landelijke autovrije dag 20 september 2009 is ook in Amsterdam dit jaar weer van alles te beleven. Het thema van de dag is ‘Gezond bewegen in een schone stad’. Men kan niet met de auto of motor van de ring A10 naar het gebied binnen de ring A10 tussen 10.00 en 17.00 uur.

Door de stad grotendeels autovrij te maken worden de inwoners en bezoekers van Amsterdam gestimuleerd om te gaan lopen, fietsen, gebruik te maken van het openbaar vervoer en van P+R. Ook elektrisch vervoer wordt onder de aandacht gebracht. Binnen de ring A10 worden allerlei activiteiten georganiseerd. De gemeente Amsterdam wil zich samen met de bewoners inzetten voor een leefbare, bereikbare en gezonde stad.

Opzet autovrije dag 2009

Ook dit jaar kan iedereen weer naar de activiteiten die worden georganiseerd in het teken van ‘Gezond bewegen in een schone stad’. De opzet komt er dit jaar iets anders uit te zien. In 2008 waren er een honderdtal kleine activiteiten die door bewoners en ondernemers werden georganiseerd. Naast kleine activiteiten, komt het accent dit jaar op een aantal grote activiteiten te liggen. De gemeente roept Amsterdammers en ondernemers op om ideeën en voorstellen via de website kenbaar te maken. Het streven is om half juni tot een concreet plan van aanpak te komen.

Het afgezette gebied bevindt zich binnen de ring A10. Verkeer kan tussen 10.00 en 17.00 uur vanaf de ring A10 de stad niet in, maar wel uit. Belangrijke doorgaande routes in de stad houdt de gemeente vrij voor nood- en hulpdiensten. Het openbaar vervoer en taxi’s blijven rijden. De burgemeester heeft inmiddels vergunning verleend voor deze dag. Deze ligt ter inzage bij de publieksbalies van de stadsdelen.

In hetzelfde weekend vindt ook de jaarlijkse Dam tot Damloop plaats.

Doe mee en laat je auto staan!


Fijne Zondag Truus & Cor.

zaterdag 12 september 2009

Zaterdag

Vandaag Zaterdag, we hadden het een beetje druk van de week dus geen tijd om een logje te maken, ( kreeg al op mijn kop van mijn broer haha). Even de week doornemen!!
Vorige week Zaterdag kwamen Linda, Francisco en Lorena weer terug uit Spanje, wij waren met Connexxion alvast naar hun huis gegaan,

Zondag kwamen Roy, Mir en Maureen en zijn we met de tram naar de stad geweest zie foto's:


Maandag moest Cobi weer bij de Oncoloog zijn voor controle, alles was goed dus over 4 maanden gaan we weer terug. We hebben gelijk een dagje gewinkeld samen.

Dinsdag naar de weegjuf, het gaat nog steeds lekker, alleen de rest van de week een beetje te veel lif-lafjes gegeten, dus ik sla een weekje over met noteren, s'middags gewerkt op de tuin.

Woensdag naar de pedicure, ook weer door naar de tuin, we zijn aan het opruimen en alles winter klaar maken.

Donderdag met Linda en Lorena naar het AMC, afspraak met de Metabolen arts, het is zo dat we over 2 jaar nog maar eens terug moeten komen, ze kunnen en weten niets meer voor haar, we moesten nog wel naar de röntgen voor een EEG, de hersenactiviteit te onderzoeken voor eventuele epileptische aanvallen……wij horen daar nog van.

Vrijdag waren wij in Almere Linda had en afspraak met een vrouw die doet elektro-accupuntuur , lees de website. Lorena is een schatje dat weten wij allemaal maar ze is ook meisje die ouder word en soms is ze erg boos en huilt veel en is er niets mee te beginnen, dat komt ook omdat zij het niet kan vertellen wat er is als ze boos is of pijn heeft. Natuurlijk heeft Linda dan een héél groot redmiddel de filmpjes van Dora vandaar het zoeken in de alternatieve geneeswijze, jullie horen zo gauw ik iets meer weet. Nog even gewinkeld in Almere,

foto met de telefoon gemaakt!

Vandaag Zaterdag weer naar de tuin geweest, 3 kruiwagens rotzooi hebben we naar de takken kraker gebracht, daarna nog een paar kruiwagens vol hout snippers gehaald en over de aarde gegooid, volgende week zou het nog mooi weer worden dus…zullen we nog wel een paar keer gaan, de meeste mensen zijn inmiddels al weg, dus word het stil op het tuin complex.

Zondag Ajax!!

Truus.