♥ Translate in your own language

zaterdag 27 november 2010

Sinterklaas surprise


Hallo lieve lezers, ik had het even druk van de week met van alles en nog wat. Dinsdag was ik met Wil en Cobi naar tuincentrum Osdorp, daar is het altijd zo mooi in Kerstsfeer, wel moe van al dat geloop maar ook wel gezellig. Ik ben ook druk bezig met een surprise maken voor Sinterklaas feestje bij Linda, vandaag heb ik wat cadeautjes gekocht. Cor was gisteren al op zoek geweest, zelfs helemaal naar de Cuyp gelopen ( wel met krukken ) en met cadeautjes terug gekomen, beter dan vorig jaar Lin! Een gedicht maken vind ik wel moeilijk, maar ik ga me best doen.

Ik ga ook foto's maken van het surprise maken.

Nog even een mededeling, de zus van Ans, Renie komt Zondag avond op TV in het programma Postcodeloterij om 21:30 op RTL 4 bij Linda de Mol, leuk hé!

Photobucket

zondag 21 november 2010

Francisco Jarig en Filmpjs van 50 jaar getrouwd 2010

Goedemorgen, Vandaag is Francisco onze schoonzoon jarig, vanmiddag worden wij op gehaald door Fred en Gé, en gaan er een gezellig feestje van maken!!

Het 50 jarig huwelijk feestje was erg gezellig, we konden niet dansen, maar dat was niet zo erg, ik heb 2 filmpjes van Mirjam en de zanger Edwin.............

Deel 1

Deel 2



en een Slideshow


Groetjes Truus

donderdag 11 november 2010

Recept van Mirjam

Marry had een reactie geschreven of ik niet wat leuke recepten voor de koude winter avonden had, nou ja ik ben niet zo'n echte keukenprinses maar..... ik heb vroeger heel veel gebakken. Mirjam had een tijdje terug een heerlijk recept, ik had het gemaakt en ik kan je vertellen het is heerlijk, eigenlijk te lekker. Misschien iets voor de Sinterklaas avond!!

Chocoladetruffeltaart
1 pak verkruimelde bastognekoeken
175 gram roomboter
600 ml slagroom
600 gram pure chocolade

  • Laat de boter in een pannetje op laag vuur smelten, maar niet bruisen. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de bodem van de bakpapier beklede springvorm of andere vorm. Zorg ervoor dat de bodem helemaal bedekt is en druk het goed aan, met je vingers of de achterkant van een lepel.
  • Laat de taartbodem in de koelkast afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  • Breek de chocola in een kom. Zet de kom op een pan waar een klein laagje kokend water inzit, maar zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. (Dit is "au-bain-marie" verwarmen.)
  • Dek de kom af met een deksel of een bord en zet het geheel op een zacht vuur. Als de chocola (bijna) helemaal gesmolten is, haal je de pan van het vuur en de kom van de pan. Laat de gesmolten chocola afkoelen. (Als je warme chocola door de geklopte slagroom mengt, verdwijnt de lucht weer uit de slagroom en hou je chocoladepasta over.)
  • Klop ondertussen de slagroom stijf.
  • Meng de gesmolten chocola door de geslagen slagroom. Zorg ervoor dat je geen witte strepen meer ziet. Als je een glaasje cognac, espresso of iets anders sterks wil toevoegen is dit het moment.
  • Stort de chocolademousse op de taartbodem, strijk de bovenkant glad en laat de taart een nacht opstijven in de koelkast, eventueel versieren met slagroom toefjes of walnoten, enz.

Nog een Tip over koekkruimels. Om de koekjes tot kruimels te krijgen heb je meerdere opties. De makkelijkste is met een keukenmachine (en dan de pulsknop gebruiken). Iets minder geavanceerd is het hak molentje van de staafmixer. Daar moet je de koekjes in twee porties in verkruimelen, als je het in één keer doet hou je wonderbaarlijk genoeg een hak molenbakje vol heel fijn koekjesgruis en vijf hele bastognekoeken over. Heel curieus, zeker als je met biskwietjes was begonnen. Als je niet van de elektrische apparaten bent, kun je de koekjes ook in een stevige plastic zak doen en de koekjes met een deegroller (of een willekeurig ander slagwapen) tot gruis meppen. Zorg wel dat het zakje stevig en goed dicht is, anders moet je de kruimels later weer van het plafond stofzuigen.

Truus

dinsdag 9 november 2010

Tips van Truus


Het Sinterklaas Journaal begint ook weer woensdag 10 November Sinterklaas Journaal daar kan je van alles vinden over Sint en Piet op TV, erg leuk voor de Kids en Kleinkids, eigenlijk voor iedereen.

Omdat ik veel thuis zit en niet veel beleef, soms niet meer weet wat ik zal schrijven op mijn web-log en steeds maar weer over zieke knieën heb, bedacht ik iets anders. Ik las in de krant over tips! Huishoud tips maar ook andere en ben gaan zoeken. Laat een berichtje achter en vertel wel of jullie het leuk vinden?


  1. Wratten als je die hebt, smeer ze in met een aardappelschil, na een paar weken zijn ze weg.
  2. Vulpen inkt haal je uit je kleding met melk.
  3. Inkt van een balpen gaat eruit met brandspiritus, een beetje spiritus op de vlek, en de inkt trekt weg.
  4. Yoghurtgums (van Katja) helpen tegen kriebelhoest, er zit citroenzuur in en dat zou helpen.
  5. Kaarsvet op gladde oppervlakten, verwijder je door er overheen te föhnen.
  6. Kaarsvet in textiel (vloerbedekking, kleding, etc.) haal je weg door twee vellen keukenpapier op de vlek te leggen en er over heen te strijken, pas op dat de temp. van het strijkijzer niet te heet is, let op wat voor soort of textiel de vlek op zit.
  7. Inkt dikke stiften zijn vaak op alcohol basis. Druppel wat alcohol op de vlek. deze lijkt donkerder te worden, schrik niet, laat het 2 minuten inweken (mag niet te droog worden). Over de vlek wrijven met een licht vochtige microvezeldoek en alles is eruit. Het kan zijn dat je het een keer moet herhalen. Maar het werkt echt super!

Image and video hosting by TinyPic

donderdag 4 november 2010

Lootjes trekken!

Lootjes trekken voor Sinterklaas avond, ik kreeg een mailtje van Linda, zij had deze leuke site gevonden, lees en klik op de linken (de woorden die onderstreept zijn) om te lezen!

Online Sinterklaas en Kerst Lootjes Trekken


Digitaal lootjes trekken voor Sinterklaas en Kerst: simpel, snel en eerlijk! Niemand trekt zijn eigen lootje en je kan opgeven wie iemand niet mag trekken. Compleet met verlanglijstjes en anoniem vragen stellen. In 2010 zijn er al 260.052 lootjes getrokken. lootjes trekken

Cadeau-ideeën voor Sinterklaas en Kerst?

Zoek naar boeken, dvd's, sieraden en vele andere cadeaus in de uitgebreide Cadeau Zoek Service!
cadeau

Nog 27 nachtjes slapen tot Sinterklaasavond!

Nog 47 nachtjes slapen tot Kerstmis!


Met Cor gaat het prima hij loopt in huis zonder kruk, volgende week woensdag gaan de hechtingen eruit, en ik heb 18 November een afspraak in OLVG bij Orthopedie.

Groetjes Truus