♥ Translate in your own language

zondag 26 februari 2012

donderdag 23 februari 2012

Huishoudbeurs 2012


Vandaag waren Linda en ik naar de Rai, natuurlijk de Negenmaandenbeurs. Wij waren om ruim 10 uur binnen en hebben onze jassen afgegeven bij de garderobe. Natuurlijk was het behoorlijk druk maar op zich kon je overal bij, op de baby beurs hebben we behoorlijk lang rond gesnuffeld, Linda heeft wat rompertjes gekocht, ik wil liever even wachten totdat er weer een echo bij Linda is gemaakt, maandag 5 Maart.
Wij hadden nog iets bijzonders mee gemaakt, wij zaten een broodje te eten bij zo'n koffie hoekje, nog wat te kletsen. Net achter ons gaat er een grote kerel zo ongeveer 60 jaar een telefoongesprek, heel hard en luid, hij riep...Hallo dokter ik wil even zeggen dat zij niet zwanger is en nu is zij op vakantie en ik had ook eigenlijk mee moeten gaan... ik keek Linda aan, en nog meer mensen zaten ook een beetje raar te kijken, hij praatte ook zo hard...maar ja hij ging geloof ik weg, maar ik zag iets verderop iemand wel foto's of film maken, ook die ging weg dus een beetje lacherig over die situatie bleven wij nog even zitten. Toen wij opstonden kwamen er een paar mensen naar ons toe en vroeg of wij iets gemerkt hadden van deze situatie, toen viel het kwartje.... en de schreeuwerige man stelde zich voor, en vertelde dat ze voor een SBS 6 programma aan het opnemen waren en keken hoe de mensen zouden reageren "wij dus" zij vroegen of het uitgezonden mocht worden ik moest er voor tekenen. Als zij het kunnen gebruiken is het eind Maart dat het dan op TV komt..... ben benieuwd!
En ik was ook nog op de radio Radio Noord Holland, Wil had mij al verteld dat ik gebeld zou worden, maar ja ik was op de beurs en hoopte dat ik mijn telefoon zou horen, Het is het programma van Hanneke Groenteman met de Klaaglijn, wij kregen een

pluim van Wil omdat wij altijd voor haar klaar staan en vooral toen zij in het Ziekenhuis heeft gelegen en in Beth Salome was. Ik vond het heel leuk van haar, een bericht via de post word ook nog gestuurd. Bedankt Wil!! Iedereen een fijne Vrijdag
Groeten Truus

maandag 20 februari 2012

Echo's van Linda

Berichtje van Linda op facebook en Hyves!!

Zo daar zijn we weer !! Alles zag er goed uit (zie foto) de echoscopiste kon niet niet alles goed zien dus moeten we over 2 weken terug, het was wel heel erg beweeglijk maar dat voel ik ook wel in mijn buik....En dan nu voor iedereen die ook zo in spanning zit..........ze dácht dat ze had gezien dat het een JONGETJE is !!!!!!!! over 2 weken weten we het zeker maar we denken dat de kans klein is dat het niet zo is !!




Ik heb de foto gedraaid dan kan je het iets beter zien, vandaag 20 weken en 1 dag!

vrijdag 17 februari 2012

Rembrandtplein


Alweer bijna weekend wat gaat het snel hé. Gisteren was ik weer oefenen bij de fysio.
Vanmorgen moest ik voor het twee jaarlijkse bevolkingsonderzoek tussen de mangel voor borstkanker. Over een paar weken hoor ik de uitslag. Ik was op de fiets dus ben ik gelijk weer even naar de Albert Cuyp markt gegaan, ik was er al lang niet meer geweest. Het was vandaag best lekker weer dus ben ik gelijk de Utrechtse straat in gereden en naar het mooie opgeknapte Rembrandtplein, ik had mijn fototoestel mee dus kon het niet laten, de Munttoren er ook nog bij.
Klik naast de foto op het wit voor groter!





dinsdag 14 februari 2012

Valentijndag 2012


Hoe is het eigenlijk begonnen, dat gebruik om een geliefde een attentie te sturen op 14 februari? En waarom hoort dat eigenlijk anoniem te gebeuren?

Geschiedenis:

Over de oorsprong van Valentijnsdag doen een aantal verschillende verhalen de ronde.
In de meeste gevallen wordt de oorsprong gezocht in het oude Rome.
14 Februari was de dag van de Godin Juno.
Zij was de koningin van alle goden en godinnen en de beschermheilige van vrouwen en het huwelijk.
Op het festival dat een dag na haar feest begon, werden Romeinse jongens en meisjes door middel van een soort loting samengebracht. Dit festival zou de voorloper zijn van het latere Valentijns feest.

zondag 12 februari 2012

IJzige week!

Deze week was het behoorlijk koud vond ik. Donderdag morgen was ik in het OLVG voor mijn schouder, het gaat elke dag beter en de orthopeed was tevreden, en hoef dus niet meer terug te komen.
Vrijdag was Frans onze fysiotherapeut bij ons en ook hij vind het goed gaan met mijn schouder, nu ga ik Donderdag naar de fysio praktijk toe. Hij woont op een woonboot en wij hadden het over foto's, hij vertelde dat hij s'morgens vroeg het was wat nevelig, en de zon kwam op mooie foto's had gemaakt, hij heeft ze naar mij opgestuurd, dit is het resultaat, Prachtig hé!



Ook de vaat operatie van Tom Donderdag is ook goed gegaan. Vrijdag zijn wij naar Tom in het AMC geweest, het ging zo goed dat hij Zaterdag alweer naar huis mocht.

Zaterdag zijn wij naar Gé en Fred gegaan, en nog naar de Keizersrace gekeken op AT5, en later een spelletje gekaart en vandaag een rustige Zondag, Truus

donderdag 9 februari 2012

Keizersrace na jaren terug in Amsterdam 2012

door Anje Hoogland
AMSTERDAM - Amsterdam loopt er in deze ijskoude dagen al helemaal warm voor: de legendarische Keizersrace op de Keizersgracht. De door De Telegraaf georganiseerde kortebaanrace die vijftien jaar geleden voor de laatste keer kon plaatsvinden, zal vrijwel zeker aankomende zaterdag 12 Februari worden gereden.
De sprintwedstrijd over het ijs van de Keizersgracht wordt voor het eerst sinds 1997 gehouden. In vier categorieën, jongens, meisjes, mannen en vrouwen, strijden de deelnemers zaterdag om de titel Keizer en Keizerin van Amsterdam. René Froger, Dries Roelvink en Peter Beense komen de avond omlijsten met een muzikale bijdrage.
Het evenement is zaterdagavond vanaf 17.45 uur live te zien bij AT5!



Veel schaatsplezier, Truus

maandag 6 februari 2012

Begrafenis Ria '12

Vandaag zijn wij naar de begrafenis van Ria geweest. Ria is een schoolvriendin van Wil en mij, wij hebben samen op de lagere school gezeten. Ria was al jaren ziek en was in het verzorgingshuis Sint Jacob in Amsterdam.
De collage is een schoolfoto Ria vroeger en een paar jaar geleden bij de reünie, de andere van vanmorgen van begraafplaats De Nieuwe Ooster.
Klik naast de foto op het wit voor groter
Inmiddels hebben wij al 3 school vriendinnen weggebracht.

Ik wens iedereen sterkte toe,

Truus

zaterdag 4 februari 2012

Amsterdam, Amstelkade


Komende nacht is het op veel plaatsen tamelijk helder en daalt het kwik verder naar waarden tussen -9 en -15 graden. In de nacht komt er van het westen uit hoge bewolking binnenlopen, waardoor in het westen de vorst iets getemperd wordt. In het oosten kunnen in het begin van de nacht nog enkele mistbanken voorkomen. Door de aantrekkende wind daalt de gevoelstemperatuur op veel plaatsen tot -15 tot -19 graden. De zuidelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Klik naast de foto op het witte gedeelte dan is de foto groot.

Vanmiddag heb ik deze foto gemaakt, het is al weer jaren geleden dat de Amstelkade dicht was met ijs, ben benieuwd of er geschaatst gaat worden!
Fijn Weekend.

donderdag 2 februari 2012

Maxima en Nettie

Prinses Maxima startte vandaag het project Open Inloop Taal bij Cybersoek op het Timorplein in Amsterdam-Oost. De ontmoetingsplek en het digitale trapveldje van de Indische buurt waar buurtbewoners computervaardigheden leren en cursussen volgen bestaat 10 jaar.( Parool)

Gisteren kreeg ik een mailtje van Nettie, dat zij hoog bezoek hadden gekregen op de Computerclub waar Nettie les geeft aan de buurt bewoners, een foto had zij er bij gedaan en een filmpje, dus ik heb gevraagd of ik het op mijn web-site mag zetten. Dus jullie kunnen meegenieten.
Nettie schreef ik weet niet eens meer wat zij gevraagd heeft, en ook niet wat ik gezegd heb!! Erg spannend. foto's ( Parool ) Nettie zit naast Maxima!


en een filmpje:


(Mijn schouder gaat hartstikke goed!) Bedankt nog voor de berichtjes, kaartjes, en mooie bloemen)

Ook een berichtje van Bep over Tom, die gaat vandaag naar het AMC voor de zoveelste operatie, nu voor zijn benen, de aderen zijn dicht geslipt, morgen gaan ze opereren......ik hoor het wel, in ieder geval Sterkte van ons!
(Zojuist gehoord van Bep dat de operatie niet doorging, en nu gepland is op Woensdag 8 Februari)