- 150 g Koopmansmix voor Oliebollen
- 2 dl (200 ml) water
- 50 g roomboter
- 4 eieren
- 2,5 dl (250ml) slagroom
- zonnebloemolie om in te bakken
- spuitzak
- Breng het water met de boter in een pan aan de kook.
- Roer alles op een laag vuur goed door tot een samenhangende deegmassa ontstaat.
- Neem de pan van het vuur.
- Roer één voor één de eieren door het deeg.
- Verhit de olie.
- Schep met een lepel stukjes ter grootte van een ei uit het deeg.
- Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
- Bak de sneeuwballen door ze af en toe rond te draaien in de olie tot ze groter en goudbruin zijn.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en doe de slagroom in de spuitzak.
- Knip een gaatje in de sneeuwballen en vul ze met slagroom.
- Serveer de sneeuwballen met poedersuiker.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Irish Coffee taartje.Voor de liefhebbers hier het recept van de Irish Coffee taart:
Klik op de foto's voor groter.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
PepernotencakeBenodigdheden
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
- 200 g roomboter
- 3 eieren (m)
- 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
- 100 g kruidnootjes
Keukengerei Cakevorm (28 cm)
Bereidingstijd Baktijd: 60-70 minuten
Oventemperatuur Heteluchtoven: 150°C
Elektrische oven: 160°C
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor.
- Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).
- Bereid het cakebeslag volgens de bereidingswijze op verpakking.
- Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Tips
- Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Geen opmerkingen:
Een reactie posten