♥ Translate in your own language

Recepten

Sneeuwballen
    • 150 g Koopmansmix voor Oliebollen
    • 2 dl (200 ml) water
    • 50 g roomboter
    • 4 eieren
    • 2,5 dl (250ml) slagroom
    • zonnebloemolie om in te bakken 
    • spuitzak
           
    • Breng het water met de boter in een pan aan de kook.
    • Roer alles op een laag vuur goed door tot een samenhangende deegmassa ontstaat.
    • Neem de pan van het vuur.
    • Roer één voor één de eieren door het deeg.
     




    • Verhit de olie.
    • Schep met een lepel stukjes ter grootte van een ei uit het deeg.
    • Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
    • Bak de sneeuwballen door ze af en toe rond te draaien in de olie tot ze groter en goudbruin zijn.
     



     
    • Laat ze uitlekken en afkoelen.
    • Klop de slagroom met de suiker stijf en doe de slagroom in de spuitzak.
    • Knip een gaatje in de sneeuwballen en vul ze met slagroom.
    • Serveer de sneeuwballen met poedersuiker.





     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
     Irish Coffee taartje.

    Voor de liefhebbers hier het recept van de Irish Coffee taart: 

    Klik op de foto's voor groter. 



                                                
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
     Pepernotencake

    Benodigdheden
    • 200 g witte basterdsuiker
    • 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
    • 200 g roomboter
    • 3 eieren (m)
    • 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
    • 100 g kruidnootjes

    Keukengerei Cakevorm (28 cm)
    Bereidingstijd Baktijd: 60-70 minuten
    Oventemperatuur Heteluchtoven: 150°C
    Elektrische oven: 160°C

    Bereidingswijze
    • Verwarm de oven voor. 
    • Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter). 
    • Bereid het cakebeslag volgens de bereidingswijze op verpakking.
    • Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag. 
    • Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
    • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. 





        Tips

        • Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.

        Photobucket - Video and Image Hosting
        +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

        Geen opmerkingen: