♥ Translate in your own language

maandag 31 oktober 2011

Griepprik 2011


Vanmiddag waren Cor en ik bij onze huisdokter voor de jaarlijkse griepprik, het was behoorlijk druk, ze stonden met 2 man te prikken dus lopende band werk.

Wat is griep?
Een verkoudheid wordt vaak griep of grieperigheid genoemd, maar ‘echte’ griep is iets anders. Als u echt griep heeft, bent u flink ziek. Het begint vaak plotseling met hoge koorts en koude rillingen. Naast verkoudheid en hoest, krijgt u meestal keelpijn, hoofdpijn en spierpijn in het hele lichaam.
Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus en heet daarom ook wel ‘influenza’. Het influenzavirus wordt gemakkelijk van de ene mens op de andere overgedragen, door hoesten, niezen of praten, of door iemand de hand te geven. Elk jaar krijgt gemiddeld ongeveer één op de tien mensen griep, meestal in de winter. U kunt elk jaar opnieuw griep krijgen. Als veel mensen tegelijk griep hebben, noemen we dat een epidemie.

Voor wie is de griepprik?

De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Zij kunnen bijvoorbeeld een ernstige longontsteking krijgen of uitdrogen. Als u tot een risicogroep behoort, krijgt u het advies om elk jaar de griepprik te halen.
De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:

mensen van 60 jaar en ouder
mensen met een hart- of vaatziekte;
mensen met een longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD)
mensen met diabetes mellitus
mensen met een nierziekte
mensen met verminderde weerstand

Image and video hosting by TinyPic

1 opmerking:

wiesje zei

oefff that reminds me .. ben helemaal vergeten met onze zoon te gaan :s