♥ Translate in your own language

dinsdag 13 februari 2007

Valentijndag 2007

Photobucket - Video and Image Hosting

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari.Oorspronkelijk was Valentijnsdag bedoeld voor mensen die anoniem de liefde wilden verklaren aan iemand. Door middel van een (oorspronkelijk anonieme) valentijnskaart werd deze heimelijke liefde dan “bekend” gemaakt. In Amerika is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk op anonieme liefde naar liefde, hierdoor moeten geliefden zich haast verontschuldigen wanneer ze niets doen aan deze dag.

Photobucket - Video and Image Hosting

Valentijnsdag is in Vlaanderen en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren '90, een groot commercieel succes geworden. Etalages van cadeauwinkels in Nederland en België liggen vol met rode harten (uitgevoerd als kussens, ijsblokjes, ballonnen, snoepjes). Boekwinkels etaleren allerhande kaarten, van minuscuul tot enorm groot. De bloemenwinkels hebben enorme aantallen rode rozen in hun zaak. De Nederlandse posterijen hebben zelfs een Valentijns postzegel uitgegeven.

Photobucket - Video and Image Hosting Fijne dag allemaal Truus.

3 opmerkingen:

Linda, Francisco en Lorena zei

op 13 februari 2007 at 22:50

Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt zeg, en we hadden nog wel gevraagd om te helpen…Nou jullie kleindochter heeft gisteren voor het eerst los gestaan aan de bank, goed hé !!

XXX tot morgen weer
Lin

Linda, Francisco en Lorena zei

op 13 februari 2007 at 22:53

heh vergeet ik nog te schrijven over het hele bericht van hierboven, jaja Valentijnsdag, altijd leuk wat mij betreft, dus wij (Francisco en ik) gaan er ook een romantisch avondje van maken, als Lorena het een beetje toelaat haha

Om@ zei

op 13 februari 2007 at 23:52

Ja goed hé bij de handje…..ik zal morgen foto’s van Lorena(staan)plaatsen.
Nou gezellige dag hoor morgen!!
Valentijntje.