Benodigdheden
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
- 200 g roomboter
- 3 eieren (m)
- 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
- 100 g kruidnootjes
Keukengerei Cakevorm (28 cm)
Bereidingstijd Baktijd: 60-70 minuten
Oventemperatuur Heteluchtoven: 150°C
Elektrische oven: 160°C
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor.
- Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).
- Bereid het cakebeslag volgens de bereidingswijze op verpakking.
- Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
- Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten