♥ Translate in your own language

donderdag 22 januari 2009

Maarten


Goedemorgen.
Op dit moment is Maarten in het OLVG , hij word geopereerd, en krijgt een nieuwe hartklep. Maarten is uitverkoren om als "eerste" in het OLVG de nieuwste hartklep uit te proberen, in Amerika lopen 500 mensen er mee, ongeveer 1 jaar al, dus Maarten is niet de eerste van de wereld.
Ik heb een citaat uit de Patiënten informatie brief gehaald die ik van Nettie heb gekregen.


Waarom dit onderzoek?
Onderzoek van uw hart heeft aangetoond dat uw aortaklep (een van de kleppen in uw hart) vervangen moet worden. Uw behandelend arts zal u een folder geven waarin de informatie is beschreven over de vervanging van een hartklep.
Uw chirurg heeft u de implantatie van een biologische klep van dierlijke oorsprong aangeraden.
Als u aan dit onderzoek meedoet wordt bij u de Trifecta TM aortaklep geïmplanteerd. De Trifecta klep is een onderzoeksklep, wat betekent dat deze bestudeerd wordt en nog niet commercieel te verkrijgen is. Er worden gegevens verzameld over deze klep om de zogenaamde EG-goedkeuring te verkrijgen. (Dat is een Europees keurmerk). Dit onderzoek vindt plaats om deze klep te evalueren en te testen. Tot nu toe is met deze klep alleen ervaring opgedaan met proefdieren en lopen er soortgelijke onderzoeken met patiënten, in andere Europese landen, de Verenigde Staten en Canada.
Eigenschappen van de TrifectaTM klep.
De klep bevat drie bladen die gemaakt zijn van het hartzakjesweefsel van een koe en zijn vastgemaakt op een rand. (frame). Dit frame is gemaakt van medisch veredeld titanium (een soort metaal) en bedekt met een polyester weefsel. Het polyester weefsel is weer bedekt met hartzakjesweefsel van een varken. Het laagje hartzakjesweefsel van het varken is bedoeld om slijtage van de klep te beperken.. Bij werking van de hartklep vindt op deze manier alleen hartweefsel- op- hartweefsel contact plaats.

Sterkte Maarten en Nettie
Truus.

Geen opmerkingen: