♥ Translate in your own language

donderdag 6 mei 2010

Ajax pakt KNVB-beker

PhotobucketAjax pakt KNVB-beker

Ajax heeft donderdag in De Kuip de KNVB-beker veroverd. De Amsterdamse ploeg versloeg Feyenoord in de return van de dubbele finale met 4-1.De Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Siem de Jong (twee) en Luis Suarez (ook twee). Het eerste duel anderhalve week geleden in de Amsterdam Arena had Ajax ook al gewonnen, toen met 2-0 dankzij twee treffers van opnieuw Siem de Jong Huldiging In de zeker niet uitverkochte Kuip deden zich nauwelijks incidenten voor. Ook verbaal viel er bijna geen wanklank. Fans van Ajax ontbraken in Rotterdam. Roy Makaay (Feyenoord) en arbiter Roelof Luinge werkten hun laatste wedstrijd af in het betaalde voetbal. Voor Feyenoord scoorde Jon Dahl Tomasson (1-2).

In de Amsterdam Arena wordt donderdagavond uitbundig feest gevierd. Volgens Ajax waren ongeveer 11.000 supporters naar het voetbalstadion gekomen om daar op grote schermen de wedstrijd in Rotterdam te bekijken. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, gingen ze volledig uit hun dak. Ze juichten, zongen, zwaaiden met vlaggen en een enkeling stak vuurwerk af.

Later op de avond zal Ajax worden gehuldigd in de Arena. Naar verwachting komen de spelers tegen elf uur aan in het stadion. In het verleden vonden zulke huldigingen in het centrum van de stad plaats, maar dat draaide een aantal keren uit op ongeregeldheden. Daarom besloot de gemeente dat het winnen van de beker dit keer in de Arena moest worden gevierd.

PhotobucketCor & Roy ook weer blij, hun kluppie Kampioen!!Photobucket

Geen opmerkingen: