♥ Translate in your own language

dinsdag 18 oktober 2011

Amsterdam

Vanmiddag zijn Maureen en ik met de tram naar de Kalverstraat gegaan, winkeltje in.....winkeltje uit, halverwege is een klein steegje (zie foto) het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdam Historich Museum) en zijn daar even naar binnen gegaan, Maureen vond het best interessant, op Wikipedia dit berichtje erover.
Het gebouwencomplex tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal, waar nu het museum is gevestigd, was in de middeleeuwen het Sint-Luciënklooster. In 1579 trok het Amsterdams Burgerweeshuis erin en bleef daar tot halverwege de 20ste eeuw (1960). In die tijd heeft het gebouw flink wat verbouwingen ondergaan. In het voormalige weeshuis aan de Kalverstraat konden alleen wezen terechtkomen waarvan de ouders poorters waren geweest van de stad Amsterdam. De kinderen kregen een goede opleiding: de jongens leerden ambachten, zoals houtbewerking en dergelijke, terwijl de meisjes les kregen in handwerken. In de zomer van 2011 wordt een deel van het gebouw verbouwd.

Daarna zijn wij naar de Dam gelopen, daar was een Kermis, met een enorm rad, en nog meer van die hoge dingen!! Het was heerlijk weer en hebben even rond gekeken, voor Maureen was er genoeg te zien, tegenwoordig hebben ze van die koetsjes rijden, wel een leuk idee.
Na een confrontatie met een buitenlandse meneer, die volgens Maureen steeds naar haar keek.....en hij haar volgde....zijn wij de Bijenkorf in gegaan, Maureen bleef maar achterom kijken, dus samen het toilet in gegaan en haar verteld dat zij niet steeds achterom moest kijken, daarna goed om ons heen gekeken en alles was weer oké. Natuurlijk zijn wij naar de Nieuwendijk gelopen om een heerlijk ijsje te eten bij van de Linde, ik geloof bij iedereen wel bekend!! Toen zijn wij weer richting de Munt gelopen, ook weer winkeltje in en winkeltje uit, ik was behoorlijk moe. toen weer met de tram terug naar huis.
Vanavond is Maureen met Linda naar de film Footloose in Pathé de Munt.

Wat wij morgen gaan doen weten wij nog niet.

Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen: