♥ Translate in your own language

zaterdag 7 augustus 2010

Bramen Jam

Eergisteren hebben wij voor de tweede keer bramen geplukt bij de volkstuintjes, dit jaar waren er heel veel, Maandag hadden we al geplukt en jam gemaakt, die was zo lekker dat we nog een keer zijn gaan plukken, Maureen Cor en ik gewapend met plastic handschoenen aan hebben we weer ongeveer 1 kilo geplukt! Gisteren zijn Maureen en ik naar de Albert Cuypmarkt geweest, gelukkig was het droog, en gisteravond hebben we Maureen weer naar huis gebracht, wel een druk weekje maar erg gezellig hé Maureen?
Hier wat foto's:


3 opmerkingen:

Marry zei

7 augustus 2010 at 12:07

Hoi Truus,

Wat ziet het er heerlijk en gezellig uit!

Bij het zien van jouw foto’s moest ik denken aan mijn jeugd, waarin wij ook bramen gingen plukken langs de slootkanten en dan namen wij ze mee naar huis en deden wij ze door de vla of yoghurt en af en toe maakte mijn moeder er jam van. De struiken staan in deze omgeving nog steeds langs de slootkanten en menig fietser stapt af om zijn/haar portie te plukken…als ze de kans krijgen.
De Drentsche naam voor bramen is…BRUMMELS.
Ik wens jullie een heel fijn en smakelijk weekend.

Groetjes,

Marry

Truus zei

7 augustus 2010 at 12:38

Hoi Marry,

Ik zal een potje Brummels jam bewaren als je dat wil! En als wij het niet al opgegeten hebben, Haha!

Fijn weekend, Truus

Minoesjka zei

8 augustus 2010 at 18:08

O, heerlijk bramen. Ik zag vandaag bij mij in het stadsbos wilde bramen, er waren er al een paar rijp, die heb ik lekker opgepeuzeld… en ik ga zeker nog een keer terug op meer te plukken (als niemand me tenminste voor is!)