♥ Translate in your own language

vrijdag 8 april 2011

EdamHallo eindelijk weer een berichtje van mij, mijn knie gaat heel goed, fietsen op de home trainer gaat ook prima en volgende week ga ik proberen op mijn eigen vertrouwde fiets een eindje te fietsen. 2 Mei ga ik ook weer naar computerles, dus de fysiotherapeut stopt dan ook met thuis komen, dus ga ik dan naar de sportschool waar Cor momenteel aan zijn laatste week bezig is. Gisteren waren wij een ritje maken en zijn naar Edam gegaan ( was ik nog nooit geweest, erg hé ) Met de camera bij mij natuurlijk, zijn wij het dorpje rond gelopen lekker rustig en erg leuk, koffie gedronken en het was redelijk mooi weer! Hier een paar foto's:

Het gemeentehuis van Edam, Het voormalige stadhuis dateert van 1737 en is gebouwd in de voor die tijd zo karakteristieke Lodewijk XIV-stijl.

De kleine kerk werd omstreeks 1310 gebouwd op de plaats waar vroeger de Onze Lieve Vrouwe kapel stond. Vóór de Reformatie heette de kerk dan ook Onze Lieve Vrouwe kerk. Het was in oorsprong een een-beukige kerk, later vergroot tot een twee-beukige. Wás, want de kerk is in 1883 gesloopt, op een zeer klein deel na, dat de slanke speeltoren nog enigszins steunde.

Een schattig snoepwinkeltje

Aan het eind van de Schepenmakersdijk ligt de pittoreske Kwakelbrug. Een dankbaar object voor veel fotografen en schilders. De Kwakelbrug is één van de weinige houten "wipbruggen" die Edam nog rijk is. Een juk verdeelt de omlaaghangende ketting in twee delen, waaraan een klep is bevestigd.


Dit is een van de oudste gedeelten van de stad, hoewel dit aan de bebouwing niet meer te herkennen valt. Hier staan wij op de Kwakelbrug aan de linkerkant ligt de oude, uit de 15e-eeuwse scheepswerf, waar nog steeds oude houten schepen op de helling worden gerestaureerd.

Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden?

Image and video hosting by TinyPic

3 opmerkingen:

Marry zei

11 april 2011 at 23:10

Dag Truus,

De foto’s zijn erg mooi en ook fijn dat je er informatie bij hebt geplaatst.
Knap dat je dat zo allemaal weet… smile…

Liefs,

Marry

Truus zei

13 april 2011 at 08:36

Goedemorgen Marry,

Ja zeker mooie foto’s, waren jullie er al eens geweest, de tekst een beetje van Truus en een beetje van Googy…….haha…

Marry zei

13 april 2011 at 20:50

Dag Truus,

Volgens mij ben ik wel eens in Edam geweest, maar dat is zoveel jaren geleden dat ik daar niets meer vanaf weet. In ons trouwen volgens mij in ieder geval niet.
Joh…Toch heerlijk dat je Googy inschakelen kunt…ha ha ha…
Ik ga nu je nieuwe verhaal lezen.

Liefs, Marry