♥ Translate in your own language

zaterdag 3 november 2007

Symphonica in Rosso 2007

Morgen Zondag gaan Cor en ik naar Gelredome in Arnhem,

Waar vorig jaar nog Marco Borsato de show stal is het dit jaar de beurt aan Paul de Leeuw. Voor het eerst sinds tijden staat hij weer op het podium om te zingen.

Met de hitsingle Blijf (Tot De Zon Je Komt Halen), de ouverture die Paul de Leeuw tijdens deze concertreeks ten gehore zal brengen, heeft Paul zijn fans een bijzondere belofte gedaan. En wij geloven wel dat hij deze belofte kan waarmaken. Paul wordt namelijk begeleidt door Guido Orchestra, een bijna 40-koppig Nederlands orkest bestaande uitsluitend jonge, getalenteerde mensen.

Na maanden van voorbereiding is vanavond het eerste concert van Symphonica in Rosso met Paul de Leeuw. De entertainer wist de Gelredome vijf keer nagenoeg uit te verkopen en daar kun je alleen maar bewondering voor hebben. Natuurlijk trekt Paul de kar niet alleen. Zijn vaste partners Cor Bakker en Adje zijn van de partij, net zoals Edsilia Rombley, Alderliefste en Leontine Borsato hun opwachting maken voor een duetje. En wie weet komen Simone Kleinsma en Ruth Jacott ook nog wel langs.

Het thema van Symphonica in Rosso 2007 is de zon. De zon die ondergaat, de zon die je aan het strand beleeft (een groot deel van het podium is een strand) en de zon die zoveel hoop doet geven.Bovendien komt de zon in veel van Pauls muzikale werk terug.

Paul de Leeuw heeft ook Anneke Grönloh uitgenodigd voor een duet. De twee waren jarenlang gebrouilleerd, maar de zangeres van Brandend Zand neemt het aanbod in overweging. Eerder liet ze zich ontvallen dat ze mogelijk om zou gaan wanneer Paul een substantieel bedrag aan een goed doel geeft.

Vermoedelijk zullen er nog wel meer muzikanten worden toegevoegd aan het evenement. Marco Borsato werd vorig jaar bijgestaan door Lucie Silvas. Mogelijk krijgt ook Paul gezelschap vaneen internationale topartiest.

Rond om de concertreeks kan wel logistieke ellende worden verwacht. De Gelredome roept bezoekers altijd op om met openbaar vervoer te komen, maar de NS is uitgerekend dit weekend aan het klussen aan het spoor. Oftewel: de grote bazen van de trein geven een negatief reisadvies. Goed gedaan, NS! Dus wij gaan met de auto!!

Vorig jaar kleurde Arnhem al een beetje rood door de concertreeks van Marco Borsato. Hij riep zijn publiek op om in het rood gekleed te komen en daar gaf men massaal gehoor aan. Dit jaar zal de aanwezigheid van die rode kleur er ook weer zijn, Wij ook dus.

groetjes Truus.

Geen opmerkingen: